Serie şi serial, între cinematograf şi televiziune - ȘOPTEREAN, Matei (2024)
M‐am născut într‐un timp nou al filmului, într‐o eră nouă a cinematografului și a televiziunii, cam pe timpul formării și maturizării pe plan mondial, deci și la noi, a internetului și a tuturor grozăviilor în materie de comunicare care au urmat acestuia. Mi‐au plăcut foarte mult basmele și poveștile crezând că le voi părăsi o dată cu maturizarea. Cartea, citită mai târziu de mine, Eroul cu o mie de chipuri, m‐a făcut să mă îndoiesc că voi putea vreodată să le părăsesc. Formulelor de narațiuni scurte din colecția Povești nemuritoare, basmelor lui Petre Ispirescu, poveștilor lui Ion Creangă, sau tainicelor O mie și una de nopți li s‐a adăugat, mai târziu, alti povestitori: Dino Buzatti, Herman Hesse sau Gabriel Garcia Marquez – la pachet scolastic obligatoriu cu marii noștri povestași, Slavici, Agârbiceanu, Rebreanu, Sadoveanu etc.