A IX. és X. osztályos kémia tantervben ajánlott tanári demonstrációs és tanulói kísérletek bemutatása és alkalmazása az oktatásban - SÓGOR, Csilla Zsuzsa; DOMOKOS, Erika (2024)
Tekintettel arra, hogy a kémia egy kísérleti tudomány, melynek célja az anyagok tulajdonságainak, átalakítási és felhasználási lehetőségeinek megismertetése, valamint a természet jelenségeinek megértetése, szemlélte-téssel és a látványosság biztosításával olyan érzelmeket válthatunk ki a tanulókban, amelyek felkeltik kíváncsiságukat, fokozzák érdeklődésüket ezen tudományág tanulmányozása iránt.