Educația timpurie - LUPU, Daciana Angelica (2024)
Copilăria timpurie (sensul larg al conceptului) este definită ca o perioadă care „se întinde pe perioada prenatală până la 8 ani și este perioada cea mai intensă de dezvoltare a creierului pe întreaga durată a vieții” (OMS și UNICEF, 2012). Este bine-cunoscut că această perioadă este cea mai importantă pentru creșterea și dezvoltarea copilului, care acum are nevoie de cea mai mare atenție și îngrijire. Paul Osterieth (1973) spunea că educația „începe în ziua în care individul este conștient că trebuie să se educe pe sine-însuși, gândindu-se la copiii pe care îi va avea”. Iată cum pentru a educa pe alții, ar fi bine, ca înainte să te educi pe tine-însuți.