Discurs polifonic în Româna ca limbă străină (RLS). Actele Conferinței Internaționale ediția a IV‐a/2023, nr. 4/2024 - PLATON, Elena; BOCOȘ, Cristina; ROMAN, Diana; VASIU, Lavinia Iunia (2024)
După cum spuneam și în deschiderea volumelor anterioare, fiecare nouă ediție aduce un prețios material științific, colorând încă niște pete albe de pe harta câmpului nostru de cercetare și provocând un nou salt calitativ. Majoritatea studiilor reunite aici dovedesc, din plin, îndrăzneala de a ataca noi direcții de cercetare, despre care nu s-a vorbit încă în câmpul RLS. Menționăm, spre ilustrare, studiile despre utilizarea și rolul ChatGPT în predarea RLS (Anca Ursa, Cristina Varga) sau despre impactul traducerilor automate ori al platformelor online asupra acestui proces (Alexandra Ilie, Maria-Simina Suciu). Și abordarea lexiculturală, bine conturată, din punct de vedere teoretic, în alte spații academice (francez, italian, spaniol, portughez, american etc.) este adusă, pentru prima dată, în discuție în RLS de către Elena Platon și Olivia-Carmen Țîrlea.