Erminia reprezentărilor artistice bizantine II. Evanghelia copilăriei lui Iisus Hristos (de la Naștere până la venirea în Templu la vârsta de 12 ani) - CHIRILĂ, Ioan; TRIF, Claudia-Cosmina (2024)
Tradiția Bisericii reprezintă cea de-a doua sursă de inspirație pentruiconografie. Aici sunt cuprinse scrierile Sfinților Părinți, experiența liturgică șireperele dogmatice care conturează învățătura și viața Bisericii. Scrierile Părințilorconsemnează maniera în care comunitatea eclesială prin aceste vârfuri de lance seraportează la textul scripturistic și la evenimentele care sunt integrate prin valoarealor teologică în istoria mântuirii care înveșnicește. Prin urmare, operele lor au fostfolosite pentru a explica, elucida și completa textul suport, fie biblic, fie apocrif.