Cetățenii Uniunii Europene. Statut, Identitate și Perspective - ALEXANDRESCU, Mihai (2024)
Acest volum are două părți. Prima parte include studii despre concep-tul de cetățenie a UE, modul în care este definit în procesul de aderare la Uniunea Europeană, sprijinul financiar oferit pentru promovarea cetățeniei UE, perspectivele cetățeniei digitale și cum trebuie să fie pregătită Uniunea pentru a răspunde așteptărilor oamenilor, modul în care fluxul de persoane din țări terțe și naturalizarea în statele membre ale UE afectează substanța cetățeniei europene. A doua parte prezintă studii de caz care dezvăluie modul în care cetățenia UE este instrumentalizată și cum se poate răspunde la acest proces.