Pedagógiai gyakorlat lépésről lépésre: tanárjelöltek útja a gyakorló iskolákban - TÓDOR, Imre (2024)
Jelen kötet a hallgatók pedagógiai gyakorlatához kíván segítséget, támogatást,útbaigazítást nyújtani, hogy a kötelező iskolában eltöltendő egyévesszakmai gyakorlatukat hatékony, tanulságos időszakként éljék meg. Akötet az elmúlt tíz év egyetemi oktatói, a hallgatók és mentortanáraik viszszajelzései,valamint a több mint 15 éves középiskolai tanári tapasztalat néhányelemét gyűjti egy csokorba. A kötet pragmatikus célja a Pedagógiai gyakorlatI. és II. tárgyakhoz kapcsolódó segédanyag voltában ragadható meg,amelynek a végén a hallgatók elkészítik a pedagógiai gyakorlat portfólióját.Így a kötet a portfólió elkészítéséhez szükséges leírásokat, táblázatokat, mintákatis tartalmazza.