Patrisztikus kommentár a szentíráshoz. Ószövetség I. Teremtés Könyve 1-11 - LOUTH, Andrew; ODEN, Thomas C.; TAKÁCS, László; TUȚU, Claudiu George (2024)
A nagyszabású Ancient Christian Commentary on Scripture sorozat először az Egyesült Államokban megjelent huszonkilenc kötetét mára több világnyelvre is lefordították. Az egyedülálló vállalkozás célja, amint azt az angol nyelvű kiadáshoz írt bevezető is hangsúlyozza, hogy segítséget és betekintést nyújtson a lelkipásztoroknak és a híveknek a Szentírás-értelmezés ókori gyakorlatába és történetébe.