Direcţii strategice în politicile de sănătate din UE şi SUA în caz de pandemie/ epidemie - SZEIBERT-KEREKEȘ, Ștefania (2025)
Această lucrare abordează una dintre cele mai critice provocări globale ale timpului nostru - gestionarea crizelor de sănătate în timpul pandemiilor. O pandemie, prin definiție, este izbucnirea unei boli infecțioase care traversează granițele multor țări. Dar fiecare țară poate avea un răspuns diferit la focar. Aceste răspunsuri variate pot avea un impact substanțial cu cât de repede se răspândește boala nu numai în interiorul graniței țării, ci și în afara țării.