Free Connections: Polemici printre cuvinte și fapte - BODEA, Gabriela (2025)
Am intitulat acest volum Free Connections: Polemici printrecuvinte și fapte. De ce? Simplu: dorim ca fiecare cititor să realizezecă afinitățile sale cu cartea pot deveni reciprocități numite,amical, conexiuni libere. Fără îndoială, ele nu sunt lipsitede provocări spirituale și de dispute cerebrale – dar, fără polemici,n-am simți că trăim. Speranța noastră este aceea că, în vuietulsău monstruos, tăvălugul inevitabilei globalizări ne va permiteun răgaz pentru introspecție. În consecință, nu vom acceptasă ne transformăm (fără luptă) din umanul și reflexivul Homosapiens în dezavuatul și neghiobul Homo stultus.