Kompetencia- és tudástranszfer az oktatásban. – A XIII. Tudományos ülésszak előadásai - PETER, Lilla; DOSA, Zoltan; BARABÁSI, Tünde; SZÁNTÓ , Bíborka (2025)
A személyiség alakulása szempontjából minden életkori szakasznak megvan a maga jelentősége. Az utóbbi időben a kisgyermekkori nevelésre is egyre nagyobb figyelem irányul, minthogy a kutatások alátámasztják, hogy a 0-3 év közötti időszak több szempontból is szenzitív és meghatározó jelentőségű a későbbi tapasztalatszerzés, tanulás, alkalmazkodás, szociális viselkedés sikeressége szempontjából (Kocsis, 2019). „A tanulás és a nevelés a születéssel kezdődik és a korai évek a legmeghatározóbbak a gyermekek életében, mivel megalapozzák az egész életen át tartó fejlődésüket.” (Európai Unió Tanácsa, 2019, 1).