Prevenirea și combaterea proceselor geomorfologice care degradează terenurile - ROȘIAN, Gheorghe (2025)
DOI: https://doi.org/10.52257/9786063726323Prin manifestarea proceselor geomorfologice are loc geneza formelor derelief, existente pe suprafața Terrei. Acestea din urmă, precum și procesele care legenerează, sunt amplu prezentate și clasificate în cursurile și tratatele deGeomorfologie. Acest fapt permite cursanților și specialiștilor însușirea noțiunilorde bază privind geneza și evoluția reliefului. De asemenea, din cărțile deGeomorfologie învățăm că, manifestarea proceselor specifice conduce la degradareaterenurilor, motiv pentru care sunt necesare acțiuni și măsuri de prevenire șicombatere a lor. Până în acest punct lucrurile par corecte și suficiente, cu toate cătrimiterile la măsurile de prevenire și combatere a degradării terenurilor, precum șiexemplificările în acest sens, nu sunt pe măsura acestei problematici.