Anatomia genurilor : cum explică formele de poveste felul în care funcţionează lumea - TRUBY, John; MAFTEI, Alexandru (trad.) (2025)
Anatomia genurilor nu este doar un ghid al viitorului povestirii. Este o hartă apoveștilor și a structurilor care ne vor modela viața.Suntem înconjurați de povești, iar poveștile sunt încorporate în noi.Fiecare zi este un joc video. Dar miza nu e un scor mare. Este vorba despredepășirea provocărilor pentru a avea o viață minunată. Și pentru a face asta,trebuie să devenim conștienți de noi înșine ca povestitori.