Texticole: texte şi articole despre cinema: 1990-2025 - GEORGESCU, Lucian (2025)
Texticole. Texte și articole despre cinema este o antologie de texte scrise deLucian Georgescu în trei decenii de activitate editorială. Volumul adună 60de articole și eseuri de dimensiuni și genuri diferite, un bric-à-brac de formeși stiluri care fac portretul unei perioade ingenue: tranziția de la cenzuracomunistă a publicisticii de cinema la rigoarea filmologiei contemporane,fără ca autorul, un empiric sentimental, să facă parte dintr-o tabără sau alta.Pierdut în tranziție, Lucian (personajul, omul de sub vremuri și cel dinspatele autorului Georgescu) scrijelește texte de dimensiuni mai mari saumai mici, mai mult sau mai puțin naive, lipsite de sursele contemporane deinformare, cele mai multe dintre ele datând b.G. (before Google).