Tetten ért valóság - LAKATOS, Róbert Árpád (2025)
Ebben a könyvben húsz évre visszanyúló szituációs dokumentumfilm és a dokumentumjátékfilmkészítésén alapuló gondolataimat szeretném megosztani az olvasóval, vagyisazokat a tapasztalatokat, amelyeket filmterv fejlesztési nemzetközi workshopokonés finanszírozási fórumokon való részvételem, illetve néhány film elkészítésének folyamataalatt, operatőrökkel, producerekkel, és más alkotótársakkal való rendezőiegyüttműködésem alatt szereztem, kiegészítve mindezt a filmkészítés oktatása terénszerzett tizenöt éves pedagógiai pályafutásom tapasztalataival.