SUFERINȚA ȘI CREȘTEREA SPIRITUALĂ - PETCU, Liviu (2013)
Ediţia a 2-a revăzută. Structurată pe zece capitole, lucrare îl conduce pe cititor spre o gândire profundă şi spre o trăire teologică mai intensă a înţelegerii duhovniceşti a logicii credinţei şi a tainei suferinţei. Autorul a prezentat şi rezultatele unor cercetări ştiinţifice în materie de medicină, bioetică, psihologie, sociologie etc. Modul în care este dezbătută problema suferinţei conduce la înţelegerea bolii într-un alt mod, la încadrarea acesteia în planul lui Dumnezeu de mântuire a persoanei şi deci la acceptarea suferinţei mai uşor. Cartea cuprinde îndrumări, recomandări şi încurajări pentru cei care doresc o asumare a suferinţei, văzută ca o pedagogie spre îndreptare, venită din partea lui Dumnezeu.