Stimularea motivaţiei învăţării la elevi, prin intermediul unui program educaţional specific, ediția a II-a - MUSTE, Delia (2020)
Lucrarea îl introduce pe cititor în problematica densă a motivaţiei învăţăriişi, aşa cum afirmă autoarea, “pornind de la semnificaţia aparte pe care acţiuneaenergizatoare o are în raport cu susţinerea motivaţională, este important săconştientizăm că se impune ca orice proces de cunoaştere umană să fie dublat de osusţinere motivaţională adecvată ambientului educogen şi vârstei”.Indiferent de motivele implicate la un moment dat în actul învăţării, rolulcadrului didactic este acela de a încuraja şi cultiva motivaţia intrinsecă, a căreivaloare, mulţi slujitori ai şcolii n-o cunosc. Realitatea educaţională demonstreazăprezenţa în procesul instructiv-educativ a unui optimum motivaţional, tocmai prinaccentuarea ideii de echilibru între randament şi nivelul de motivare intrinsecă.