Psihologia socială și media - GHEȚĂU, Cosmin (2023)
Bine ați venit în lumea psihologiei sociale și a mediei. Aceste două domeniiau legături strânse între ele, deoarece mass-media, tehnologia și internetulau un impact major asupra modului în care oamenii gândesc, simt și secomportă în relație cu alți oameni. Prezenta lucrare se concentrează asupramodului în care media influențează opiniile, atitudinile și comportamenteleoamenilor, precum și asupra modului în care psihologia socială poate fiutilizată pentru a înțelege aceste legături. Prin intermediul acestei cărți, vomanaliza noțiunile fundamentale ale psihologiei sociale, cum ar fi disonanțacognitivă, atribuțiile și formarea impresiilor, și vom explora cum acesteasunt aplicate în societatea actuală. Vom discuta, de asemenea, despre consumulmediatic și cele mai relevante teorii din acest domeniu. Ca urmare, aceastăcarte este, în primul rând, o carte de psihologie socială.