A székelyföldi turizmusipar professzionalizációs lehetőségei Komparatív elemzés: Székelyföld, Dél-Tirol és Balaton - TÓTH-BATIZÁN, Emese-Emőke (2024)
A könyv, amelyet kezében tart az olvasó nagyartörő célok mentén született: kidolgozni a székelyföldi turizmuspiac professzionalizációjának sikeres modelljét. Célja, hogy a dél-tiroli és balatoni turizmuspiacok elemzése mentén jelentősen hozzájáruljon a székelyföldi turizmus fellendüléséhez, azon keresztül pedig, közvetett módon Székelyföld egészének a gazdasági fejlődéséhez, illetve mindahhoz, amit az implikál, befektetések ösztönzése, új, fizetőképesebb munkahelyek teremtése, elvándorlás csökkentése, tömören fogalmazva: az életszínvonal növelése egész Székelyföldön.