Evaluarea pentru învățare: abordări inovatoare și proiecte practice pentru evaluarea activă în școli - SIMION, Anca-Georgiana (2025)
Educația modernă trebuie să meargă dincolo de simpla acumulare de cunoștințe. Ea ar trebui să fie centrată pe probleme reale, pe proiecte aplicative și pe dezvoltarea unor competențe transferabile. De exemplu, elevii pot fi implicați în realizarea unor prezentări digitale, aplicații simple, site-uri web sau proiecte multimedia care le permit să-și demonstreze înțelegerea și creativitatea. Aceste activități dezvoltă abilități practice, gândire critică, lucru în echipă și competențe digitale, toate esențiale într-o societate bazată pe cunoaștere.