Fațetele lumii digitale: tehnologii, dezinformare etica IA. Caiet de lucrări practice - LACUREZEANU, Ramona (2025)
Lucrarea de față își propune să contureze o imagine relevantă, dar selectivă, a provocărilor caredefinesc societatea digitală actuală. Fără intenția de a epuiza complexitatea unui domeniu aflat întrocontinuă transformare, analiza urmărește să surprindă câteva dintre temele centrale cu impactmajor asupra tehnologiei, economiei, vieții sociale și cadrului normativ. Lumea digitală se dezvoltăîntr-un ritm accelerat, iar această dinamică generează interdependențe profunde între infrastructuratehnică, comportamentele utilizatorilor, modelele economice emergente și reglementările juridicecare caută să le țină pasul. În fața acestei complexități, selecția subiectelor a fost realizată în funcțiede relevanța actuală și potențialul lor de influență pe termen mediu și lung. Pentru a oferi coerențăși claritate demersului, sursele utilizate au fost filtrate și interpretate printr-o serie de întrebărianalitice care au ghidat procesul de structurare a conținutului și au facilitat transpunereainformațiilor într-un cadru aplicabil și inteligibil.