Metodica activităților de loisir la persoanele vârstnice - PRODEA, Cosmin (2025)
Prin această carte ne propunem să evidențiem importanța activităților fizice în contextul modificărilor care au loc în organismul uman odată cu înaintarea în vârstă. Vom explora modificările fiziologice specifice îmbătrânirii, vom evidenția beneficiile mișcării și vom oferi recomandări privind cele mai potrivite forme de activitate fizică – fie ele individuale sau de grup. De asemenea, vom evidenția considerațiile medicale, metodice și pedagogice necesare pentru o abordare sigură și eficientă a exercițiul fizic la acest nivel de vârstă.