Vocabularul imaginilor - MURGU, Maria (2025)
Pentru a concepe o imagine validă, convingătoare este nevoie să înțelegem cum și ce transmit aceste componente, voci vizuale. Definind componentele vizuale și devenind conștienți de ele, percepem structura imaginii. A alege spații, locații, a construi decoruri și costume, a alege optica, unghiurile de filmare decide eclerajul, poziția și mișcarea personajelor din cadru și alăturarea cadrelor, conștienți de structurile vizuale, toate acestea conduc spre o expresie convingătoare și implicit cinematografică in acord cu mesajul producției.