Biblioteca personală: lecturi de istorie şi filosofia culturii ( ed. a 2-a, rev. şi adăug.) - GLIGOR, Mihaela; BULEU (pref.), Constantina Raveca (2025)
Eseurile despre exil ale lui Norman Manea, studii românești de religie comparată, filosofie a religiilor, imaginar biblic, istorie sau antropologie, corespondență inedită și volume internaționale consacrate unor teme cât se poate de actuale –transformare transnațională, globalizare, multiculturalism, interculturalism, migrație – transformă „Lumile paralele” ale Mihaelei Gligor într-o oglindă multifațetată, cu dezvoltări potențial infinite, organic legate de spiritul constructiv al intelectualului conștient de privilegiul lecturii și cufundat voluntar în plăcerea rafinată oferită de cărți.