Incluziune socială şi managementul conflictelor în organizaţii educaţionale / Social inclusion and conflict management in educational organizations - EGERĂU, Anca (2025)
Conflictele în mediul educațional sunt fenomene inerente și complexe, influențând atât climatul școlar, cât și dezvoltarea socio-emoțională a elevilor. Acestea au un impact semnificativ asupra relațiilor interpersonale, influențând atât performanțele academice ale elevilor, cât și eficiența procesului educațional (Johnson & Johnson, 1996). Gestionarea eficientă a acestor conflicte necesită o înțelegere profundă a fundamentelor teoretice și a modelelor contemporane de intervenție psihopedagogică.