Psihologia educaţiei: repere conceptuale şi practice - ROBU, Viorel; TUFEANU, Magda; CARANFIL, Narcisa Geanina (2026)
Educația implică, pe lângă formarea deprinderilor și a abilităților cognitiv-intelectuale, dezvoltarea personalității elevilor care trebuie privită în integralitatea și unicitatea resurselor sale. Eforturile educaționale urmăresc să provizioneze societatea cu generații de tineri competenți, pregătiți să facă față noilor provocări și nevoilor de dezvoltare în plan economic, social și cultural ale societății.