Formarea competenţelor muzicale: strategii didactice activizante - SÂRB, Diana Elena; MUNTEAN, Loredana (2026)
Pentru a răspunde provocărilor viitoare, este esențială investiția înformarea continuă a cadrelor didactice. Profesorii de muzică trebuie săfie pregătiți să utilizeze instrumente digitale avansate, să aplice metodeinovatoare și să răspundă nevoilor diversificate ale elevilor. Colaborareainterdisciplinară și cercetarea aplicată vor juca, de asemenea, un rol crucialîn consolidarea educației muzicale. Studiile care explorează impactul muziciiasupra dezvoltării cognitive, emoționale și sociale pot oferi argumenteconvingătoare pentru integrarea mai profundă a educației muzicale însistemele educaționale din întreaga lume.