Metafizică şi spiritualitate în arta actorului din perspectivă budistă I - SUCIU GIURESCU, Adina (2026)
Această lucrare își propune, prin analizarea istoriei, conceptelor, învățăturilor și practicilor budiste, evidențierea unor posibile tehnici, inspirate din filosofia și practica budistă, adaptabile în manifestarea și dezvoltarea actorului și a artei sale pe scenă. Descoperirile nu se constituie într-un instrument pedagogic, ci în unul de analiză; scopul declarat este conștientizarea și dezvoltarea spirituală a tuturor ființelor implicate în actul artistic.