Managementul proiectelor investiționale Fundamente teoretice și aplicații - AFRĂSINEI-ZEVOIANU, Cătălin (2026)
Investițiile, în special investițiile de capital, sunt un element vital al creșterii și dezvoltării economice, contribuind la crearea bazei materiale necesare. Orice proces de modernizare sau dezvoltare implică furnizarea de resurse suplimentare. În conturile naționale, investițiile sunt surprinse, în principal, prin formarea brută de capital, care include investițiile în active fixe, variația stocurilor și achizițiile de bunuri de valoare (Eurostat, 2025).