Az óvodai és elemi tagozatosanyanyelvi neveléstantárgy‐pedagógiája Harmadik, javított és átdolgozott kiadás - SZÁNTÓ, Bíborka (2026)
A jegyzet az óvodában és az elemi tagozaton oktató leendő tanárok tájékoztatását, képzését és továbbképzését szolgálja. Célja a hallgatók bevezetése az anyanyelvi tantárgy- pedagógiai tanulmányokba, felkészítésük az óvodai és alsó tagozatos nyelvi-kommunikációs nevelésre, a szövegértési, -feldolgozási, élményszerű és esztétikai műbefogadási és tanulási képességek fejlesztésére, valamint a kommunikációs kompetencia alakítására.