Analiza de reţea în ştiinţele educaţiei, psihologie şi asistenţă socială - RAD, Dana; RAD, Gavril (2026)
Volumul de față își are originea în convingerea că înțelegerea autentică a fenomenelor contemporane presupune focalizarea asupra relațiilor care le susțin și asupra dinamicilor subtile care le configurează. Lucrarea propune cititorului un parcurs epistemologic și metodologic ce debutează cu fundamentele teoretice și istorice ale analizei de rețea, continuă cu o prezentare a conceptelor matematice esențiale și se finalizează cu dimensiunea aplicativă, acolo unde modelele specifice rețelelor se transformă în instrumente operaționale pentru interpretarea și intervenția în realitatea educațională, psihologică și socială.