Învăţarea experienţială în contexte educaţionale nonformale: Aplicaţii în instituţii de învăţământ preuniversitar cu profil pedagogic - GRIGOR, Dorina (2026)
Comunitatea în care educația este valorizată/ este pusă în valoare este aceea care motivează tinerii să se autodepășească, să cerceteze și să fie în permanentă legătură cu noile tendințe ale momentului. Educația, în integralitatea sa/ în sens larg, este un demers plurivalent care ne/ se transferă/ ne transpune în sfera/ zona evoluției, a împlinirii persoanei în ansamblul său, a adaptării sale la mediu, la realitățile lumii apropiate/ înconjurătoare, la influențele pe care acestea le au asupra omului, la asigurarea stării de bine și la transferul de cunoștințe, abilități și atitudini, de la naștere până la trecerea în neființă/ viața de adult. Educația reprezintă cel mai înalt nivel al evoluției personalității umane care asigură creșterea productivității persoanei în toate domeniile, oferă spațiu pentru investigare continuă, pentru perfecționare și împlinire.